Recept


Spinaziesoepje met gerookte paling & sint jacobsnootje

door Alain

Type gerecht: Voorgerecht
Tijd: 30 min - 1 u
Moeilijkheidsgraad: *
Bron: Eigen creatie


Ingrediënten

  • 500g spinazie

  • 2 sjalotten

  • 1 teentje look

  • 1 wit van prei

  • 1 aardappel

  • 1,5 l groentebouillon

  • 6 kleine sneetjes brood (licht grijs)

  • 1 pakje gerookte paling

  • Kruidenboter

  • 6 Sint Jacobsnootjes



Recept

 

  1. Snij sjalot, prei, look en aardappel fijn en stoof in wat boter

  2. Bevochtig met de groentebouillon, laat nog eventjes koken en voeg daarna de spinazie toe.

  3. Na een 5 tal minuutjes de soep fijn mixen en op smaak brengen.

  4. Bak de Sint Jacobsnootjes gaar in een weinig boter.

  5. Snij de korsten van het toastbrood , rol plat en verdeel in 6 langwerpige stukjes, bak af in de oven en bestrijk met de kruidenboter.

  6. Leg hierop een fijn gesneden stukje gerookte paling en een gebakken nootje.

  7. Leg dit stukje brood naast het soepje.



Extra documenten



Terug naar de lijst van recepten